dimarts, 13 de maig del 2014

Commemorem el Tricentenari 1714 / 2014

L'Ajuntament de la Palma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa promoguda per la Generalitat de commemorar el Tricentenari de l'onze de setembre de 1714. Amb aquesta conferència, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal divendres 23 de maig a les 20.00h., ens acostarem i entendrem millor els fets històrics i les seves conseqüències.
El propòsit del professor Àngel Casals és explicar l'ús de la propaganda i la premsa per difondre els arguments de Catalunya i sobre Catalunya durant la Guerra de Successió. Aproximar l'enfrontament polític que va acompanyar al militar: les imatges dels monarques, dels països, les mentides i els projectes de repressió que es van usar per convèncer o atemorir.

Àngel Casals i Martínez (Barcelona, 1963) és professor del Departament d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona des de 1989. La seva tesi doctoral, llegida l'any 1995, tracta sobre el govern de Carles I a Catalunya. És director dels cursos d'Història Medieval i Moderna de la Universitat Catalana d'Estiu, de les Jornades Internacionals sobre Violència, Bàndols i Territori, i dels Cursos Sàpiens d'Extensió Universitària. És investigador principal del Projecte "Violència i Institucions a les societats de la Corona d'Aragó a l'època Moderna" del Ministerio de Economía y Competitividad. Ha estat col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i de l'Enciclopèdia de Barcelona. Guanyador del premi Sàpiens 2011 al millor article d'Història per "Pagesos en peu de guerra" sobre la guerra dels Remences, escrit amb Valentí Gual i Agnès Rotger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada