Bebeteca

Què és la Bebeteca?

És un servei en el marc de la Biblioteca Municipal que té les finalitats següents: satisfer les inquietuds i les aspiracions de les famílies amb infants petits; iniciar i aproximar els infants a la cultura dels llibres; fomentar des de petits el gust per la lectura; iniciar els pares i les mares com a agents culturals actius dels seus fills; facilitar contactes i relacions entre infants i famílies a través de les activitats a la bebeteca; estimular activitats de caràcter afectiu entre els adults i els infants; estimular activitats d’aprenentatge d’hàbits (cerca d’informació, valorar els llibres, comportaments adequats), i provocar la curiositat en un entorn protegit.

Un servei dedicat als infants petits acompanyats i assistits per adults de la seva confiança (pares, avis, familiars, cangurs).

La Bebeteca s’entén com un servei més de la biblioteca dedicat als infants més petits per als quals la lectura consisteix a mirar i escoltar el que expliquen els pares. És un espai de la Biblioteca amb un fons de llibres escollits per satisfer les necessitats dels més petits i també dels seus pares.

Activitats

contes
La Bebeteca també pot acollir sessions col·lectives, per a un grup d’infants. Es tracta d’una activitat com ara “l’hora del conte”, però per a infants molt petits, que van acompanyats per algun familiar o persona de confiança. Es poden desenvolupar experiències en les quals una persona experta realitza activitats de curta durada amb els infants davant dels pares, per desvetllar l’escolta atenta i l’atenció, fent servir precontes, titelles, cançonetes, ballmanetes... que estimulen l’atenció dels infants i, a la vegada, donen idees i aporten suggeriments als mateixos pares sobre activitats que poden fer ells a la Bebeteca i també a casa.
A la Bebeteca es poden oferir orientacions als pares sobre llibres per a infants, ja sigui en forma d’exposicions, o en forma d’informacions directes amb explicacions de les activitats que es poden derivar dels llibres i revistes, fins i tot webs (de puericultura, desenvolupament  psicològic, jocs, nutrició...) relatives al món dels infants.

La Bebeteca pot oferir també els seus serveis a les escoles bressol en forma de visites concertades.

La Bebeteca, igual que la Biblioteca, ofereix un servei de préstec de llibres per als infants petits i també per als pares i mares.