dilluns, 30 de maig del 2016

Kamishibai: creativitat, lectura i treball col·laboratiu a la Biblioteca

Des que a la Biblioteca vam descobrir què era el Kamishibai, vam saber que aquesta tècnica l'havíem d'aprofitar. El Kamishibai ve del Japó i és una manera tradicional d'explicar contes. Els narradors anaven de poble en poble amb un teatrí dalt d'una bicicleta. Les il·lustracions embadalien els nens, que s'apilaven a escoltar les històries. Sovint s'acompanyava la narració amb música i efectes de so.
Actualment s'està recuperant el Kamishibai al Japó i també a tot arreu.

Dit i fet. Hem comprat un teatrí Kamishibai i hem après a fer-lo servir. Però en comptes d'explicar nosaltres els contes als nens i nenes, hem decidit que seran ells els creadors. Hem fet un taller exprés d'una hora i mitja on els artistes de tercer de primària han dibuixat, pintat i llegit una història. Com era un taller molt ràpid, les bibliotecàries ja teníem part de la feina embastada: hem triat la història, hem seleccionat el material i hem ordenat les làmines.
Hem triat El ratolí de camp i el ratolí de ciutat, una faula d'Isop. A més, hem acompanyat el pas de les làmines il·lustrades amb efectes de so.
 En acabat, els pares i mares han vingut a la Biblioteca a escoltar i veure la narració. Cada infant ha llegit la part del text corresponent a la seva làmina i el resultat ha estat ESPECTACULAR.
El Kamishibai és un projecte ideal per treballar diferents aspectes amb els infants: les habilitats artístiques, la lectura, el treball col·laboratiu, l'oralitat i la posada en escena. La veritat és que estem emocionades amb el resultat. Ja estem pensant en els pròxims tallers Kamishibai.
Us deixem unes fotos del taller (27 de maig del 2016).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada