dijous, 28 d’abril del 2016

(Slow reading) Lectura lenta a la Palma amb el Club de lectura

El dissabte de Sant Jordi, el Club de Lectura de la Palma vam pujar a l'escenari per adherir-nos al moviment Slow reading o lectura lenta.
Avui dia llegim molts missatges. Textos breus i ràpids, titulars i anuncis. Sovint no tenim temps ni d'endinsar-nos en la informació que ens insinuen. Llegim textos que passen pel nostre cervell i que ni tan sols processem.
Dissabte vam seure dalt l'escenari i vam llegir individualment tot prenent un cafè o un te.
La lectura lenta ens permet llegir concentrats, rellegint aquell fragment que ens ha agradat o que no hem entès, deixant espai a la reflexió sobre el que llegim, aturant-nos per prendre alguna nota d'una idea interessant.

A la xarxa trobareu informació sobre la Lectura lenta. Aquí us deixem algun enllaç.

Lectura lenta: la mejor manera de desconectarse

Regreso a los libros. Una tendencia que busca contrarrestar el vértigo de la vida moderna.Científicos aseguran que leer con detenimiento favorece la concentración y puede reducir el estrés en un 68 por ciento.

Lectura lenta, la nueva tendencia

Clubes donde la tecnología se aparta para disfrutar de los libros. Menos estrés y más concentración. Una vez a la semana, los integrantes de un club de lectura de Wellington (Nueva Zelanda) llegan a una cafetería, compran algo y apagan sus celulares. Se sientan y leen en silencio durante una hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada