dimecres, 5 de novembre del 2014

-Biblio...què? - BiblioGrades

Un nou servei de la Biblioteca Municipal: les BiblioGrades! Biblio... què? BIBLIOGRADES.
Es tracta del segon projecte de foment de la lectura ofert fora de l'espai bibliotecari. Fins ara teníem la BiblioEspera a la sala d'espera del CAP, i ara també les BiblioGrades, al Poliesportiu.
Quan aneu a les grades de la pista del Poli, trobareu una prestatgeria amb llibres lliures. N'hi haurà per a adults i per a infants. Podeu triar-ne un i fer-ne el que vulgueu: llegir-lo, endur-vos-el, regalar-lo, passar-lo, us el podeu quedar o el podeu tornar on era...

A més, qui vulgui pot apuntar-se al moviment PASSALLIBRES, més conegut per bookcrossing.
Què és el bookcrossing? Consisteix a deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar. El funcionament és simple. Quan una persona disposa d'un llibre que pretén alliberar a la jungla el primer que ha de fer és entrar al web oficial del moviment (http://www.bookcrossing.com). Allà l'ha de registrar per tal d'obtenir un BCID (BookCrossing ID number), una identificació única per a cada llibre. Després l'hi ha de posar una etiqueta on consti el BCID i les instruccions a seguir per la persona que localitzi el llibre. I, finalment, deixar el llibre en un lloc públic com un banc o una cabina telefònica. Quan algú localitzi el llibre ha d'entrar a la pàgina web, notificar la troballa i, un cop llegit, tornar a alliberar-lo anotant al web la nova ubicació.
Si us atrau la iniciativa i voleu més informació, veniu a la Biblioteca i us n'explicarem el funcionament. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada