dilluns, 26 de gener del 2015

La importància de llegir els clàssics

Us recomanem, sobretot si estudieu ESO o Batxillerat, aquest vídeo i aquesta entrevista amb Laura Borràs, professora de Literatura de la Universitat de Barcelona i protagonista de la sèrie de vídeos "Bits de Literatura" d'eduCaixa, on explica als alumnes la importància de llegir els clàssics.

Difícilment motivarem els nostres alumnes a través de les lectures 'obligatòries'. ENTREVISTA

En aquest VÍDEO, Laura Borràs explica els beneficis de llegir els clàssics despullant-los dels prejudicis que arrosseguen, com que fan respecte, por o mandra. En els seus arguments destaca la qualitat garantida de les obres –clàssic vol dir "de primera classe"-, la modernitat del missatge que volen transmetre i, per sobre de tot, el fet que segueixen proporcionant plaer.

I és que Borràs convida l'alumne a gaudir de la lectura i a reviure les històries que han creat els escriptors a través de les paraules, sigui quan sigui que s'hagin escrit. Alhora Borràs reivindica la influència positiva de la lectura en l'aprenentatge i creixement personal. Sense caure en el bonisme, atès que llegint obres podem conèixer tot el bé i tot el mal.
Hem afegit a la columna dreta un enllaç dels Bits de literatura per accedir-hi fàcilment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada