dimecres, 12 de març del 2014

Novetats: Novel·la

  
Després d'una trentena de títols en castellà, Blackie Books s'ha decidit a començar col·lecció en llengua catalana amb Quan jo tenia cinc anys em vaig matar, de Howard Buten. Psicòleg, 'clown' i escriptor d'origen nord-americà, Buten es va proposar escriure la història des del punt de vista d'un nen de vuit anys que està tancat en un centre d'internament infantil.
Publicat primer en anglès l'any 1981, el llibre no es va convertir en fenomen fins que va ser traduït al francès amb el títol que ara es presenta. En tres dècades, Buten ha venut més de dos milions d'exemplars a França, s'ha traduït a setze països i fins i tot ha estat adaptat al cinema.
 
L'altra, de Marta Rojals. 
L Anna, Annona, Nona. Dissenyadora gràfica per accident, autònoma de la vida, introspectiva, sempre calculant, equilibrant la balança, posant el comptador a zero per continuar endavant. I en Manel, Nel, Nelet, la seva parella, tan a prop i tan lluny, tanta necessitat i tanta ràbia soterrada. És fàcil que les coses canviïn de sobte, i a la Barcelona d 'avui això no és una excepció: una inquilina imprevista, una família que exigeix, la crisi que ofega, una transformació vital que s' imposa. Com serà que l 'Anna pugui equilibrar les coses, recalcular la trajectòria, continuar amb la seva vida cuirassada? Si és que pot, perquè aquests no són els únics canvis inesperats que s acosten.

Ulls de gel, de Carolina Solé 
La Cerdanya, mes de novembre. Plou de matinada i una boira densa cobreix el fons de la vall. El cos d’en Jaume Bernat, el terratinent més poderós de la comarca, jeu inert sobre la terra gèlida d´una era. Entre els veïns, totes les sospites apunten a la Dana Prats: la seva família manté un litigi gene racional amb la família Bernat per un assumpte de terres. Assetjada, la Dana demana ajuda a la seva amiga d´infància, l´advocada Kate Salas, que tornarà al seu poble natal disposada a demostrar la innocència de la seva amiga.

Terra inhòspita: Barcelona 2048, de M.Dolors Millat. 
La Declaració Universal dels Drets Humans, un segle després de promulgar-se, és una broma macabra. Carrers i avingudes ostenten ara el nom de corporacions transnacionals de la Netkràcia. La jove hacker Ronda Vailor, codi RVT4.3.20f, és una peça clau de Draco, grup clandestí que lluita contra el Sistema. També és la néta d’un dels líders de la Netkràcia, joc que pot abocar-la a perills insospitats. Sirio Grimau, un vigilant solitari, es creua en el camí de la Ronda, ignorant del passat secret que els uneix.
L'opressió d'un poder econòmic que cerca dominar-ho tot contra el reducte de llibertat que rau en tot ésser humà; contra les emocions; contra l'amor. Una història que ens transporta a un futur perillosament proper i que qüestiona la deriva d'una societat cada cop més controlada.
«Només podia votar la població que posseïa accions i cada vot valia la seva cotització en borsa.»

Wonder, de R.J. Palacio
«Em dic August, per cert.
No penso descriure la meva cara.
Segur que és molt pitjor que tot
el que us esteu imaginant.»
«La inesperada sensació editorial de l’any.»
The London Times

«El que fa que aquesta novel•la siguitan extraordinària i tan deliciosa és la insòlita generositat amb què R.J. Palacio ens explica la vida de l’Auggie.
El resultat és una història preciosa i divertida –i que de vegades et fa plorar a llàgrima viva– sobre una transformació silenciosa.»
The Wall Street Journal
«En una meravella de debut, Palacio ha escrit una novel•la  espurnejant que es llegeix d’una tirada i que és plena de personatges que et vénen ganes d’animar.»
Entertainment Weekly
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada