diumenge, 20 d’octubre del 2013

La peixera, Maiol de Gràcia Clotet

La peixera
Josep E. es desperta immobilitzat davant d'una paret de totxanes. Qui el té presoner? Què volen d'ell? Uns torturadors sense rostre l'obligaran a dur la seva voluntat a l'extrem, destruint-lo una vegada i una altra. Mentrestant, el món pateix canvis sinistres. Quan Josep E. surti a l'exterior, el seu captiveri no haurà acabat: el vigilarà una presència constant i omnívora sempre en ombres, sempre múltiple i alhora única, la mateixa que ha convertit tot allò que coneixíem en una societat incomprensible, amenaçadora. Però ell descobreix recursos que ignorava que posseïa. I descobreix també que és una peça cobejada en uns escacs que només pot intuir. I que no està sol.
Una novel·la distòpica que ens submergeix en l'atmosfera angoixant d'una Barcelona esquinçada en zones on impera un terror anònim, i que ens força a plantejar-nos els límits de la lleialtat i l'amor, de les conviccions i de la resistència.

«Em miren sense mirar-me perquè no tenen rostre.»

Maiol de Gràcia Clotet
Maiol de Gràcia Clotet (Barcelona, 1972) és llicenciat en filologia anglesa i professor de secundària. Tot i que la lectura és un vici que l’ha acompanyat sempre, és després d’entrar en contacte amb la literatura anglosaxona que hi queda seduït definitivament.

 http://periscopi.cat/escafandre/item/la-peixera

Aquest llibre el trobareu a la Biblioteca Municipal de la Palma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada